Välkommen

Exmainerad AgileWebDeveloper från Kvalificerad Yrkes Högskola. Utbildningen har fokuserat på opensource-språk och det agila tänkandet men även traditionella metoder för att kunna se och nyttja skillnaderna. Utbildningens innehåll har nästan alltid åtföljts av ett projekt där vi i olika slumpartade teams fått stå för allt inom projektet med stöd av agila metoder som CANBAN, XP, RUP, vattenfallsmetodiken samt Scrum och Lean. Lärarna vi har haft kommer från arbetslivet och har främst agerat som stöd under projekten.

Jag har även under tiden för utbildningen jobbat som frilansare och suttit med många egna projekt.
Min fokus när jag utvecklar i ett projekt är på effektivitet och modulärt tänkande. Mina primära språkval i projektet är språk som PHP, Html5, CSS3 och Javascript. Jag är social, engagerad och älskar att lära mig nya saker. Jag har som hobby att läsa böcker och är väldigt teknikintresserad. Har även tankar på att vidareutbilda mig med nya språk eller fördjupa mig i språk för ständig förbättring, samt att lära mig mer om logisk matematik.Med vänliga hälsningar

Marcus

 • T 073 534 67 18
 • @ marcus@vonholst.se
 • W www.vonholst.se


Några punkter som finns i utbildningen som jag satt extra fokus på.

 • Agile – teori och praktik (Scrum, Lean, XP, CANBAN)
 • Programmeringsmetodik och objektorientering (PHP, MySql Html, CSS)
 • Relationsdatabaser (Mysql)
 • Mobil access (Mobilutveckling)

VEM ÄR JAG?

Me

Jag heter Marcus von Holst och utbildad till webbutvecklare på en YH utbildning; AgileWebDeveloper på KYH (KvaliciferadYrkesHögskola) i Stockholm. Jag är en driven person som arbetar hårt för att få resultat som är fokuserade på kvalité.

Jag längtar ständigt efter nya utmaningar och erfarenheter som får mig att utvecklas.

Jag fokuserar mest på teknologier som PHP, MySql, JavaScript. Jag utför även frilans jobb åt privatpersoner eller mindre företag med fokus på utveckling av funktioner som är attraktiva för slutanvändaren samt databaslösningar.

Mina intressen är främst inriktade på teknik i olika former, som bioteknik/biomekanik och mer personliga teknologier som persondatorer, mobiltelefoner och sammanslagning av olika tekniker till en eller några få enheter. Att skapa smarta hem har varit ett stort intresse och försöker följa innovationer i ämnet. En annan stark hobby är böcker som jag läser så ofta det bara går. Mina favoriter är olika men ofta relaterade till framtiden där teknologierna och drömmarna om att få intressanta teknologier finns.

Portfolio

Denna del är under uppbyggnad.

Tjänster

Vad kan jag göra för dig eller ditt företag?

Jag bygger hemsidor för företag eller privatperson

Jag använder mig av processmetoden Scrum.

Scrum medför en annan syn på projektet och dess utveckling. Vilket gör det lättare för kunden att medverka och påverka projektet på en kortare tidsbasis än traditionella projekt. Prissättning och projekttid efter överenskommelse.

Har du/ni frågor är det bara att kontakta mig.

Vad gör scrum för ditt projekt?

Scrum använder sig av iterationer där man i slutet av varje iteration demar för kunden, så denna enkelt kan få en bild av vart i utvecklingsfasen projektet befinner sig.

Iteration kan variera men är oftast minst en vecka långa med ett kort demo om dom nya delarna som är byggda i projektet.

Genom prioritering av kravspecifikationen och demot kan kunden enkelt ändra sig och hålla projektet i rätt riktining mot sina egna mål. Detta är en stor skillnad mot traditionell utveckling där kunden allt för ofta får ändra och lägga till uppgifter i slutet av projektet.

Prissättning och projekttid baseras på överenskommelse efter målsättning, tid, omfattning mm. räknas in. Om omfattningen skulle bli för stor har jag hjälp med utvecklingen.

Följande kommer språk jag har möjlighet att arbeta i. Har du/ni frågor är det bara att kontakta mig.


 • + HTML5/CSS3
 • + OOP-php/php
 • + mySql
 • + Javascript/jQuery/AJAX

Skicka ett meddelande så svarar jag så snart jag kan.